Behandlingstilbud

Oralkirurgisk klinikk tilbyr behandling innen alle former for oral kirurgi, implantat protetikk og dental røntgen.

Tannimplantat

Tannimplantat

Vi har mer en 35 års erfaring med implantatbehandling.

Tenner er en viktig del av oss selv. De er viktige for vår tyggefunksjon og fordøyelse av maten og de er en del av vår personlighet, vårt utseende og har betydning for vår livskvalitet. Implantater gjør oss istand til å erstatte tapte tenner med nye fastsittende konstruksjoner som fungerer og oppfattes som dine egne tenner. På Oralkirurgisk klinikk kan vi behandle alt fra enslige tapte tenner til totalt tanntap. Alt med lang erfaring og spesialistkompetanse.

Implantatbehandling er basert på oppdagelser gjort av Professor Brånemark ved Universitetet i Göteborg. Dagens  implantatbehandling er en terapiform basert på en omfattende vitenskaplig forskning og utvikling gjennom mange år. Dette gjør oss i stand til å erstatte tapte tenner ved hjelp av kunstige røtter i form av titan-skruer.

Vi har arbeidet med Brånemark implantatsystem som en av de første klinikkene i landet siden 1987. Klinikken har også arbeidet med AstraTech Implantatsystem siden 1988 og de siste 15 årene med Straumann og Biomet 3i implantatsystem.
Det foreligger en omfattende vitenskaplig dokumentasjon og det forgår fortsatt en betydelig forsknings- og utviklingsaktivitet som kommer pasientene til gode.

I forkant av implantatbehandling utfører vi en omfattende klinisk og røntgenologisk undersøkelse. Tannimplantater forankres i ditt egne kjeveben og det er meget viktig og se til både kvalitet og volum.

Med hjelp av 3D røntgen kan vi planlegge operasjonen i ett tredimensjonalt miljø og programvare, noe som gir en sikker behandling og god prognose. I enkelte tilfeller benytter vi oss av guideskinner for plasering av implantatet/implantatene. Dette er med på å minimere det kirurgiske inngrepet, noe som reduserer operasjons-tiden.

Den terapiform som er best egnet velges etter undersøkelse og behandlings planlegging.

Detaljert beskrivelse av behandlingsgangen finner du her.

For og lese mer om implantater kan du se på følgende lenker:

AstraTech
NobelBiocare
Straumann